Schwein

Idag gick jag bort till vad vi kallar 90-graderskurvan där jag sällan går pga lång asfaltssträcka dit och mest ett stort hygge på båda sidor om grusvägen nu förtiden. Men det har varit så mycket vildsvin runt här och jag var trött och ville bara lyssna på Två odlare emellan i lurarna och slappa.

När jag var nästan vid änden av grusvägen springer Frozza fram och skäller. Jag ser ett djur kubba ut från hygget. Ser att det är en gris. Inte vilken gris som helst utan ett mega-as till galt. Hög som ett rådjur och tjock som en silltunna. Jag tänkte att hon skrämt honom och han skulle kuta in i skogsdungen på andra sidan grusvägen, men nähä. Aset sätter kurs rakt emot oss! Den springer fram som en kanonkula med snön sprutande bakom sin trinda kropp.

Jag inser att det gäller liv och lem och lägger benen på ryggen och springer för mitt liv samtidigt som mina ögon rullar i huvet för att försöka få sikte på ett träd som jag kan fly upp i när den kommer ikapp. Men efter ett tag ser jag den inte längre och den måste ha stått i skogen och high-fiveat sina kompisar för lyckat uppdrag.

Tog tio minuter innan jag kunde andas normalt.

Annonser
Det här inlägget postades i anna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s