Sri lanka dag 24-26 Hikkaduwa

Nu är vi på väg hem.

De sista dagarna av resan har vi bara badat och slappat, som sig bör. Eller bör, en gör väl som en vill men det känns rimligt att bara götta det sista. Vi har ätit gott och mycket och tagit det extra lugnt. Vi upptäckte, tyvärr lite sent, rotti. Det har vi fått som tjocka runda bröd, typ mullebröd, eller pinnbröd, med dhal till tidigare, som både frukost och vanlig mat. Men nu fattade vi att det också kan vara tunna, megastora, sega pannkakor som fylls med div göttigheter och sen viks ihop till en fyrkant. I TripAdvisor hade NO 1 rottishop i Hikkaduwa fått skyhöga omdömen, trots att det bara är ett pytteställe, vid gatan, med plastmöbler och noll inredning utan till och med fläktar i taket. Vi knallfe dit för lunch en dag och hejsan svejsan vad gutt det var. Som deras motsvarighet till pizza om man tog med ost och annat. Även de söta som vi tog, med choklad och banan, var var och kollade på de stora sköldpaddor som kom in till stranden på ett särskilt ställe ett par ggr per dag. Det var ett turistshoppar, som inte kändes så här,och eller genuint men det är ändå fint att få se de stora vackra djuren. När ljuset lyser på dem så har de ju så underbara färger och så har de ju så gölliga ögon med sina skrynkliga ögonlock. Som de säkert knep igen när tex en förälder tyckte det var en kul grej att sätta sitt lilla barn på en. 😦

Lite längre norrut på stranden, förbi båtarna, kunde man iaf snorkla bland en massa fiskar! 90% av korallerna var döda, men av de som fanns knarr kunde man föreställa sig mångfalden av färg och form som en gång funnits. Sorgligt så klart. För att fokusera på det positiva så såg jag två nakensnäckor och man kunde simma i stora stum av helt orädda fiskar. Vi såg väldigt många arter som vi inte sett tidigare. Båda barnen snorklar nu helt problemfritt, men det var ett mycket grunt rev och Malte fick ett litet bryt när vi inte kunde simma bredvid varandra i den trånga passagerna och han simmade så nära mina ben att han fick några kickar i huvudet.

Vi har också varit tillbaka på den södra delen av playan, vid Continental beach, och bodyboardat och lekt i torktumlarvågorna. Solbäddarna är gratis överallt, men man ska gärna iaf köpa en liten drink. De är inte i toppskick överallt men känns helt ok att få parasoll eller palmbladstak.

All packning har vi på nåt sätt lyckats pressa ner i väskorna. Vi har köpt en del kläder, flip-flops, tyger och kryddor, småkrafs som magneter, väska, plus en stor tavla (iofs ihoprullad)! Vi är såna organiserade packningsproffs; sladdar i egen liten necessär, mediciner i en, småskrufs som pannlampor, ficklampor, reflexer (mycket bra att ha och har använts nästan varje dag på de smala gatorna med all trafik, eller för att hitta hem på oupplysta stigar), barnen med egna väskor som de får packa själva vid varje uppbrott så klart osv. Det jag tagit med som var onödigt/oanvänt var ett par träningstights, ett par finare sandaler (alla använder flipflop), mina Billabongshorts som blivit för små och ett ”tjocka” shorts i sweatshirtmaterial som känts för varma. Sen massa medikament som inte behövts men det vet man ju inte innan. Vi har ju haft god nytta av kortisonsalva, panodil, vätskeersättningspulver, nässpray, aloe vera.

Mitt hår som varit extremt lockigt sen dag ett har nu redan anpassat sig till svenska och blev spikrakt så fort vi lämnade hotellet. Haha. Bilresan tog tre timmar från hikka till flygplatsen och då var det värsta åskovädret. Vi betalade 9000 lrp för det alltså ca 450 kr. Rimligt.

Annonser
Det här inlägget postades i anna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s