Sri Lanka dag??  tangalle sjukhus och mirissa 

Igår var det tuffa bud. Elmo hade hög feber efter en kväll och natt med likaså. Efter div samtal med sjukvården och sos international insåg vi att det var lika bra att åka till läkare. Kl 15:45 var vi där och 18:30 fick vi träffa en mycket rar läkare. I början när vi kom stod typ sju pers som frågetecken när vi sa att sos international borde ha ringt och att vi inte skulle betala. Plötsligt dök en räddande ängel upp som fixade med allt.

Läkaren sa att det inte verkade vara dengue utan vanligt virus. Vi kunde andas ut och spänningarna släppte. Alla utslag han fått i ansiktet och armhålan och bröstet trodde hon inte hörde ihop med febern. Vi fick div mediciner och salva.

Idag hade han bara 37,5 på morgonen och åt ordentligt med rostade mackor till frukost. Sen blev han risig i magen och när vi åkt över den lilla flodvågen och packade in i bilen som skulle ta oss till Mirissa så kräktes han massor. Efter det har det varit ok.

Mirissa verkar lovande. Vi bor på ett riktigt hotell! Det finns till och med. en pool! Passar ju perfekt nu när elmo är lite hängig.

Vi badade i den en stund och gick sen ner till stranden och åt en lunch på närmsta stället – beach goggle – med reggae och sand mellan tårna. Direkt efter maten  så hoppade jag och Malte i plurret medan elmo och P gick hem och vilade.

Malte.och jag fick nästan genast syn på en sköldpadda när vi snorklade! Så roligt! Sjögurkor och några fiskar såg vi också.

Malte badade i timmar och jag satt i solstol emellanåt.under palmerna och bara njöt. Äntligen har vi.liksom kommit rätt!

Sen kom elmo och P ner igen och badade lite de också. Tog en öl och lite läsk.

Nu ikväll var vi på Papa mango och åt. Så mysigt att sitta vid havet och äta.

Vi tog en sväng på den mycket trafikerade vägen för att se om det fanns nån shopping men det var bara restauranger. Konstigt.

Nu ligger vi i sängen till slut. Det här blir perfekt.

Annonser
Det här inlägget postades i Resa, sri lanka. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s