Holmarna oktober

Är på Holmarna. Åkte till sthlm med buss i onsdags och efter att ha gosar och snusat på Gurra så åkte vi torsdag morgon hit. Det var jobbigt – att resa, att handla, att packa och jag tappade liksom förnimmelsen av kroppen och domnade i ansiktet. Somnade på den stenhårda kökssofffan, trots bara 8 grader i stugan.

Igår var en härlig dag. Jag sov i lilla sovrummet under duntäcket, med yllelångkallingar och två tröjor, raggsockor och mössa och frös inte ett smack och jag var inte ens mörkrädd heller. Jag låg kvar 1,5 tim efter jag vaknat, efter nio timmars (!) sömn och bara lyssnade på nån podd och gonade mig i värmen under täcket.

Det var fint väder så jag gick en promenad bort till källvika och tog vägen förbi källan för att se om det var möjligt att hämta vatten, för Sune hade stängt av vattnet här. Under promenaden blev jag otroligt trött och så blev jag rätt ledsen över det, att inte kroppen fungerar. Samtidigt är det på nåt vis skönt att få kvitto på att allt inte är som det ska, för jag har så dåligt samvete över att vara borta från jobbet och inte ”hjälpa till” hemma. Ibland när jag ligger och kollar Netflix och äter bullar så mår jag ju prima, det känns oerhört bortskämt. Men sen så fort jag gör nåt så mår jag ju dåligt. Under promenaden var jag darrig och osäker på att jag skulle kunna balansera på stenarna, jag blev matt och yr. Hade iaf en skön stund i solen i Källvika på en stol jag hittade. Satt en lång stund i solen och bara njöt av vågskvalpet, nån mås och lukten av mina inrökta kläder (Det ryker in från öppna spisen!).

Brorsan och jag for och hämtade vatten, sen grillade vi korv på sann. Sen vilade jag lite och sen tog vi en båtttur runt hel ön (öarna). Det var härligt. Vi var i land och snokade vid en stuga ingen av oss varit vid, vid Kalkhällviken (mest norra stugan på västerön). Vi såg två örnar lyfta. Vi åkte mellan Österön och klacken, utan att gå på grund.

Lena kom ut och på kvällen satt vi hemma hos henne och käkade.

Inatt har jag sovit om möjligt ännu bättre och såg kvar och lyssnade på ljudbok och halvslumrade till kl nio!

Det känns konstigt att vara här 1. Ensam (inte ens Frozza är med) 2. I kylan 3. Utan att ha några projekt 4. När det inte luktar nåt. Det brukar ju alltid lukta så starkt av ljung och barr.

Jag ska försöka att bara låta dagarna går och inte få för mig att styra upp nåt.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s