ditten och datten

har just lästbokcirkelboken och är lite skärrad. Eftersom vi inte får dikutera/kommentera boken innan vi gjort det i cirkeln så kan jag inte skriva mer än så. Men det är den första boken jag läst sen jag började (och slutade) med morfin och jag är fast igen i läshimlen. Jag har ju fått flera böcker av vänner nu när jag varit sjuk så den där traven p nattduksbordet kommer nog krympa snabbt.

Trodde jag skulle bli sjuk igen igår. På kvällen hade jag lite trögt att andas och var löjligt trött. Frusen också. Men P påminde om att det varit min aktivaste dag hittills. Jag hade varit uppe med barnen på morgonen, sen vilat medan P och ungarna åkte till biblan och lekplatsen och mekonomen och sen var det lunch och när jag tänkte sova medan ungarna kollade film så behövde de hjälp med filmen så jag sov kanske bara 10 min. Sen var jag ute med barnen och vi gjorde iordning växthuset tillsammans och drog upp alla gamla tomat och gurkplantor och slängde på komposten. barnen drog upp och släpade  till komposten, medan jag skötte sekatören och pekade på vad som skulle göras typ. Det var hur som helst jobbigt. Lite för jobbigt kanske. Efter det orkade jag knappt upp för att äta kvällsmat. Skönt att komma ut lite iaf.

Nu är barnen och P i Kalmar på Leos. Känslan av att ha världens bästa pappa till mina barn är väldigt stark just nu. Han är så fin med dem och deras band har tydligt blivit mycket starkare när jag varit så frånvarande. Det är fint.

Tog en liten 15 minutersprommis i det vackra och skrämmande varma vädret. 15 grader och sol. Man vill ju tycka det är härligt, men det är ju rubbat. 😦

Min kreativitet är tillbaka på normal nivå. Herregud vad den spirade under drogruset. Det var en fantastisk känsla. Önskar jag hade den jämt. Skumt att det är kemiskt liksom, men å andra sidan, det är klart det är. Det är ju hela ens personlighet. Det är bara kemi och så några procent miljö.

kan:

 • laga mat
 • dammsuga lite
 • gå tot 30 min/dag
 • läsa
 • göra 10 tåhävningar på vä ben
 • leka med lego på golvet
 • sitta med en hel måltid!!!
 • elda i pannan

kan inte:

 • resa mig från golvet utan stöd
 • vara uppe mer än 1-1.5 timmar
 • städa
 • flytta soffan

idag har Elmo sagt att han kan gå med på att toppa håret lite. Så kanske blir lite frisörska senare.

förresten, de var ju på biblan igår. När vi gick igenom böckerna vi hade hemma så såg jag att alla elva böckerna handlade om pojkar! ELVA böcker! Om pojkar. Nä det är ingen slump att det blir så. (det var mamma som varit med och lånat och hon tänkte väl inte på det. för ska man hitta böcker som handlar om flickor/kvinnor så får man vara mkt aktiv). dåligt biblan.

Annonser
Det här inlägget postades i anna, Hälsa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ditten och datten

 1. Elin skriver:

  Flytta soffan? Men ANNA! Du har opererat ryggen och varit jättesjuk… Det är ungefär som att skriva ”kan inte: dra en lastbil efter mig i ett rep…” Puss på’re’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s